Brons voor de Waterslager               

Tijdens de Regionale tentoonstelling van Meppel hebben deelnemers van de Waterslager met hun vogels een derde plaats behaald. In totaal zaten er 504 vogels die allemaal gekeurd moesten worden door 8 keurmeesters.

Bij de kanaries haalde J. Lok met een zwartkobalt rood intensief maar liefst 94 punten en was daar regiokampioen mee. Met een zwart rood intensief kanarie behaalde hij 93 punten, goed voor zilver.

De heer Stoter behaalde een mooie zilveren plaats (93 punten) met een Raza Espanol lichtbont intensief.

D. Brandsma had twee kanaries van 92 punten en viel net buiten de prijzen.

De rijstvogels van A. de Rond kwamen ook goed tevoorschijn. Een stam werd regiokampioen met 374 punten. Een stel kreeg 182 punten wat goed was voor goud.

De heer van de Velde stuurde Goulamadines zwartkop groen roodsnavel in en behaalde goud (93) en brons (91) met deze vogels. Zilver (92) kreeg hij met een roodkop geel witborst man.

Brons was er ook nog voor de heer Stoter, nu met een Binsenastrilde pastel pop goed voor 92 punten.

Bert Beld haalde met zijn Catharina-parkiet turquoise 94 en 92 punten wat goed was voor goud en brons.

Jeugdlid I. Buis werd op zijn eerste Regiotentoonstelling al kampioen in zijn klasse, hij had namelijk een Rijstvogel opaal ingezonden en deze werd door de keurmeesters beoordeeld met 91 punten.

Al met al een mooi resultaat voor de Waterslager die dan ook vol uitziet naar begin januari wanneer de Nederlandse Kampioenschappen worden gehouden in Zwolle.