Aan de top “blijven” is moeilijker

 

Na een succes vol verlopen District tentoonstelling van Overijssels voor de leden van vogelvereniging De Waterslager uit Vollenhove met maar liefst 3 Overijssels kampioenen. Jeugdlid Ricardo Jongman was de gelukkige met een grijsvleugel lichtgroen grasparkiet met 92 punten, E. Ringenier had een veelkleurenpapagaaiamadiene in gestuurd deze werd beoordeeld met 93+ punten wat hem het Overijssels kampioenschap op leverde en W. v d Velde werd ook Overijssels kampioen met een madagascarpatrijs van 91 punten.

Tevens werd er door de leden met vogels in de enkelingen 10 keer het bondskuis verdiend, met de stellen was dit 5 maal en de stammen 4 keer. Dit alles leverde vogelvereniging de waterslager de 3e plaats op in het algemeen klassement van Overijssel deze bestaat uit 53 verenigingen, dus een bijzondere prestatie voor de vereniging uit Vollenhove .

 

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers hield afgelopen week haar kampioenschappen.

 

Deze werden weer gehouden in de Americahal in Apeldoorn, alwaar ongeveer elf duizend vogels in de wedstrijdklasse te bezichtigen waren. Een viertal leden van de vogelvereniging "De Waterslager" uit Vollenhove waren deze Kampioenschappen zeer succesvol.

Voor de 4 de keer op rij werden de gebroeders Sieders Nederlands kampioen vandaar de koptekst .

Jarick Sieders werd Nederlands kampioen met een Gould Amadine Zwartkop lichtgroen man met 92 punten.

Zijn broer Jaron Sieders werd eveneens Nederlands kampioen en wel met een Zebravink wit eveneens met 92 punten en ook nog zilver 91+. Jaron had ook nog een stel (2) Zebravinken wit ingestuurd en behaalde zilver 185 punten.

Voor vader Wim Sieders was er ook ere metaal weggelegd, met zijn Timor Zebravinken Wildkleur werd Zilver behaald in de stellen 185 punten en Brons bij de enkelingen, dankzij de hoge score van 92 punten.

Goud was er voor Jos de Rond met een Rijstvogel wit met 93 punten en in de stammen (4) Zilver 371 punten met zijn stam Rijstvogels Wildkleur. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb