Districtstentoonstelling te Ommen

 

Twee leden van vogelvereniging “de Waterslager” uit Vollenhove hebben met recht het jaar 2018 succesvol afgesloten met de deelname aan de provinciale tentoonstelling die werd gehouden in Ommen waar ruim 2.000 vogels ingeschreven waren.

 

Dick Brandsma was er zeer succesvol met zijn postuurkanaries, hij werd 2 keer kampioen met Llarget Espagnol lichtbont en donkerbont, beide met 92 punten. Goud en zilver waren zijn Fife fancy lichtbont schimmel waard, 92 en 91 punten. En in de Fife fancy lichtbont intensief ook kampioen met 94 punten en zilver met 93 punten. Zijn ingestuurde postuurkanaries Arlequim Português gladkop werden door de keurmeester beloond met goud, zilver en brons (93, 92 en 91 punten).

 

Jannes Lok had een stel Zwartrood intensief kanaries ingestuurd en werd kampioen met 183 punten. Met zijn Zwartkobalt rood intensief kleurkanaries behaalde hij ook het kampioenschap met 92 punten en brons met 91 punten. Met zijn Norwich lichtbont postuurkanarie die 91 punten behaalde werd hij nogmaals kampioen. Helaas deden er maar 2 leden mee, dit had te maken met Mondial 2019 in Zwolle.