District

 

Tijdens de districtstentoonstelling 2009 in de Trefkoele in Dalfsen, waar een kleine 2200 vogels tentoongesteld stonden van 288 inzenders, namen ook 8 inzenders van "De Waterslager" uit Vollenhove aan deel. Met maar liefst 60 vogels van deze inzenders werden de volgende resultaten behaald.

De heer J. Lok won het bondskruis met een stel zwartrood schimmel kanaries hij kreeg hiervoord 185 punten en tevens won hij brons met een gloster corona gekuifd met 92+ punten, de heer H. Lunenborg behaalde met een isabel spitsstaartamadine brons met 91 punten. Met 183 punten voor een stel witte rijstvogels behaalde de heer A. de Rond het bondskruis, de heer J. de Ruiter kreeg 92 punten voor een gordelgrasvink en werd beloond met brons.

De timor zebravinken mannen en poppen van de heer W. Sieders deden het ook voortreffelijk, deze vogels behaalden 92(zilver) en 91+(brons) punten. De heer W. v/d Velde kwam goed voor de dag met een stel harlekijnkwartels, deze vogels kregen 185 punten wat hem het bondskruis opleverde. Diverse andere vogels van de inzenders uit Vollenhove zaten goed in de punten maar vielen net buiten de prijzen, maar al met al een prachtig resultaat om het jaar 2009 voor "De Waterslager" mee af te sluiten.