Regionale TT Noord West Overijssel

De Waterslager succesvol op regio tentoonstelling

 

Leden van de Waterslager hebben afgelopen week met succes deelgenomen aan de regio tentoonstelling van Noord West Overijssel te Zwolle.

Voor de derde maal op rij werd de regio bokaal veroverd, wat betekent dat deze voor altijd in Vollenhove blijft. 13 verenigingen uit de Kop van Overijssel streden de afgelopen week met de ingezonden vogels van hun leden naar de trofee, De Waterslager kwam hier als beste uit met een totaal aantal van 463 punten. Uit Vollenhove deden maar liefst 17 deelnemers mee aan dit evenement om de beker die al tweemaal was gewonnen te verdedigen en met succes.

Kampioen werd Mark Ringenier, hij won goud en zilver met zijn Roodbuik Indische Nonpareil met 93+ en 93 punten. De heer Remmers won zilver met een Kanarie Dominant Wit met 92 punten en ook zilver met een Gouldamadine 91+ punten.

Jannes Lok sleepte goud en zilver in de wacht met zijn ingestuurde Gloster Consort met 92 en 91 punten en in de stellen (2 vogels) brons met 185 punten. Ook een Sijs Wildkleur man was goed voor goud, 91 punten. Chris Schmidt was goed voor goud, 92 punten met een Raza Espanol Intensief Kanarie en goud en zilver met zijn Lizard Wit met cap, 92 en 91 punten. Wim Sieders zijn Timor Zebravinken werden door de keurmeesters beloond met goud en zilver, 92 en 91 punten. Evert Ringenier scoorde heel goed met zijn Donkerrode Amaranten, goud in de stellen, 187 punten en bij de enkelingen 93- ook won hij nog zilver met een stam Parelhals Amadines Wildkleur, 368 punten. Goud werd behaald door Jos de Rond met een stam Rijstvogels. Bert Beld scoorde heel goed met zijn Catharina Parkieten door goud en zilver te winnen met 93 en 92 punten.

Drie jeugdleden van de vereniging hadden ook vogels ingestuurd en daarvan was Stefan Westrik de beste want hij werd jeugdkampioen met een Rood Intensief Kanarie. Jaron Sieders had zilver met een Zebravink Wit 90 punten en ook zilver in de stellen. Jarick Sieders won brons met een stel Gould Amadines Zwartkop Paarsborst.