Onderlinge

 

Fantastische Tentoonstelling bij “De Waterslager”

 

Vogelvereniging “De Waterslager” uit Vollenhove hield van 4 tot en met 6 november haar onderlinge tentoonstelling. Tijdens de toespraak, bij het bekend maken van de kampioenen op donderdag 4 november door de voorzitter de heer J. Lok, werd er al medegedeeld dat het assortiment van ingezonden vogels geweldig was,wat wil je ook met 431 vogels op de stelling. De kwaliteit kwam dinsdag al wel naar  voren tijdens het keuren, vogels met 91, 92 en zelfs 93 punten waren geen uitzondering. Een goede generale voor 2011 wanneer de vereniging 50 jaar bestaat en in dat jaar de regiotentoonstelling Noord-West Overijssel organiseert, en hoopt dan de 1000 vogels te halen met de zusterverenigingen uit de regio.

Mevr. A.C. Brem-Mathijsen werd algemeen kampioen bij de kanaries met een zwart opaal geel mozaïek type 1 met 93 punten, en won hier mee de hoogste prijs van de tentoonstelling het bondskruis.  Algemeen kampioen tropen werd de heer E. Ringenier met een sint helenafazantje en werd beloond met het verenigingskruis en deze vogel werd beoordeeld met 93 punten. De heer J .v.d. Berg kreeg 92 * punten voor zijn bonte boertje en werd hiermee algemeen kampioen bij de kromsnavels, en kreeg ook een verenigingskruis. 

Stammen kampioen bij de tropen werd de heer E. Ringenier, met de blauwgroene papagaai amadines vogels en kreeg hier voor 368 punten. Stellen kampioen bij de kanaries werd de heer J. Westrik met zijn kanaries wit, en bij de tropen wederom de heer E. Ringenier met een stel prachtnonnen wildkleur, beide heren behaalden met hun stel 185 punten. Kromsnavel kampioen bij de stellen werd de heer J. v.d. Berg met de bonte boertjes en behaalde 183 punten.

Beste vogel bij de jeugd werd een zebravink witborst die ingezonden was door Marijn Leeman. Na al deze prijzen te hebben uitgereikt, werd de vogel tentoonstelling geopend door de voorzitter de heer J. Lok. Tevens hoopt hij dat “onze” jubileum tentoonstelling volgend jaar ook zo’n succes word.

Op zaterdag 6 november  werd de trekking verricht van de grote verloting met de volgende winnaars 1e prijs J. Egers met lotnummer 2956, 2e prijs P. de Vries met lotnummer 2714, 3e prijs v .Deventer met lotnummer 1150, 4e prijs T. de Jonge met lotnummer 1632, 5e prijs J. Egers met lotnummer 2971 en 6e prijs A. Schurink met lotnummer 1716.