Onderlinge tentoonstelling

Onderlinge tentoonstelling vogelvereniging de Waterslager

Onze onderlinge tentoonstelling werd dit jaar gehouden van 8 tot en met 10 november in de Burght. Aan deze onderlinge tentoonstelling deden 18 inzenders mee waarvan 2 jeugdleden, er zaten 200 vogels in de wedstrijdklasse. Er was ook een verkoopklasse aanwezig waar ruim 30 vogels in stonden, hier en daar veranderde er een vogel van eigenaar.

“De Waterslager” had 4 keurmeesters uitgenodigd. Omdat er niet veel vogels waren ingeschreven konden de keurmeesters iets rustiger keuren en op de details letten.

Op de openingsavond kon de voorzitter een 45 leden/inzenders verwelkomen, allen kregen een kop koffie aangeboden van de vereniging, hierna deed hij een woordje en hoopt toch dat er volgend jaar weer ruim 300 vogels op de tentoonstelling aanwezig zijn, er van uitgaande dat de kweek bij sommigen wel wat beter wordt.

Een viertal keurmeesters had dinsdag ruim driekwart dag nodig om de mooiste vogels op de tentoonstelling aan te wijzen. Tussen de middag werd er met keurmeesters en voordragers gezamenlijk gegeten in de foyer van de Burght. Na de middag kwamen de kampioenen op papier te staan zodat dit allemaal kon worden ingevoerd in de computer.

Het bondskruis viel dit jaar in de kromsnavels en werd gewonnen door Bert Beld met een Catharinaparkiet EF grijsvleugel groen met 94 punten.

De verenigingskruizen gingen naar Tjeerd de Jonge met een Gloster consort donkerbont schimmel met 94 punten en naar Folmer de Gast met een Blauwkop blauwfazantje, deze werd beloond met 93 punten.

De wisselbekers voor onze leden zijn gewonnen door:

T. de Jonge, beste kanarie met een Gloster Consort donkerbont schimmel 94 punten

F. de Gast, beste troop met een Blauwkop blauwfazantje 93 punten

B. Beld, beste kromsnavel met een Catharinaparkiet EF grijsvleugel groen

De bondsbeker (4 beste vogels) werd, na loting, gewonnen door F. de Gast (370 punten)

J. de Rond beste stel tropen met een stel Rijstvogel wildkleur 189 punten

J. Lok OK beker met een Goudvink man 92 punten

J. de Ruiter OEK beker met een Japanse meeuw zwartbruin 89 punten (na loting)

J. Lok beste stel kanaries met Gloster Consort donkerbont schimmel 186 punten

F. de Gast beste stam tropen met Blauwkop blauwfazantje 375 punten

De jeugdbeker ging dit jaar na loting naar Stefan Westrik met een zebravink grijs pop en de werd beoordeeld met 89 punten