Regionale TT Noord West Overijssel

Geslaagde vogelshow “De Waterslager”

 

Op de tentoonstelling van vogelvereniging “De Waterslager”, die gehouden werd ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de vereniging, waren 731 vogels van diverse pluimage ingeschreven. 12 verenigingen uit de regio Noord West Overijssel waren hier verantwoordelijk voor.

Het was een zeer geslaagde show met veel bezoek. Jan Oosten, Klaas Stoter en Jannes Lok ontvingen tijdens de receptie vrijdagavond, de speld voor Bijzondere Waardering van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

 

Op deze vogelshow werd het Bondskruis gewonnen door Mark Ringenier, hij werd hiermee tevens Algemeen Kampioen Tropen met zijn Roodbuik Indische Nonpareil wildkleur met 93 punten.

Tjeerd de Jonge had de mooiste kanarie en won een verenigingskruis met een Gloster Consort 91 punten.

Het andere verenigingskruis ging naar Bert Beld met een Catharina parkiet groen 92 punten. Verder had Bert nog brons bij de enkelingen met een Catharina parkiet groen met 91 punten.

 

Erwin v/d Berg had goud met een Lori van de blauwe bergen met 92 punten.

Willem v/d Velde had Inheemse patrijzen ingestuurd en won goud met 91 punten en bij de stellen (2 vogels) brons.

Chris Schmidt won goud met zijn postuurkanarie Lizard geel schimmel gebroken cap 91 punten. Jannes Lok won goud met zijn Magellaansijs 91 punten, zilver met een stel zwart rood intensief Kanaries en zilver met een stel Sijzen wildkleur beide stellen 181 punten.

Wim Sieders had zebravinken ingestuurd en won goud met een Zebravink bont grijze man 91 punten en zilver met een witte Zebravink 90 punten.

Klaas Stoter behaalde twee keer goud en wel met een Zebravink witborst grijze pop en een Japanse meeuw zwartbruin, beide 91 punten. Ook won hij brons met een Zebravink witborst grijze pop.

Jaap de Ruiter won met zijn stel Japanse meeuwen zwartbruin goud, 183 punten en zilver bij de enkelingen met 90 punten.

Goud in de stammen met Parelhalsamadine wildkleur was er voor Evert Ringenier met 368 punten, tevens won Evert Goud en zilver met met zijn vijfkleur Nonnen wildkleur en goud in de stellen met veelkleuren Papegaai amadines wildkleur 183 punten en zilver in de enkelingen 92 punten.

De Bandvinken wildkleur van Geert Jager werden in de stammen gewaardeerd met goud, 364 punten en nog een keer brons in de stammen.

Albert v/d Velde had zilver met een Bandvink geelband met 91+ punten.

De Agapornis roseicollis cinamon van Bram Dijkstra werd beloond met zilver, 91+ punten.

Jos de Rond had goud in de stellen met Rijstvogels wit, 185 punten en zilver in de stammen, 367 punten. Met zijn Rijstvogels wildkleur had Jos in de stammen en stellen brons. Bij de enkelingen Rijstvogels wit waren goud en zilver zijn deel met resp. 93 en 92 punten.

 

Bij de jeugd werd Jaron Sieders Kampioen Tropen met zijn Zebravink wit, 91 punten. In de stellen werd Jaron met een gouden plak vereerd met zebravinken wit, 181 punten en zilver met Zilverbekjes ino.

Tenslotte Jasper Leeman, hij werd open klasse kampioen met zijn roodsnavel Spitsstaartamadine, 91 punten.