Onderlinge tentoonstelling

Onderlinge tentoonstelling vogelvereniging de Waterslager

 

Vollenhove -  Tijdens de onderlinge tentoonstelling van 7 tot er met 9 november jongstleden werd er door 4 keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers liefst 351 vogels gekeurd.

Na een drukke dag werden de volgende personen donderdags bij de opening gefeliciteerd met het behaalde resultaat van hun vogel(s). Echter de voorzitter van vogelvereniging De Waterslager de heer J. Lok werd eerst zelf in het zonnetje gezet omdat hij 50 jaar lid is van de N.B.v.V.  hiervoor werd hem een speld op gespeld door een afgevaardigde van het district Overijssel de heer W. Smit.

 

Op de foto van links naar rechts: De heer W. Smit, mevrouw T. Lok en de jubilaris J. Lok

 

Algemeen kampioen bij de kanaries werd T. de Jonge met een Gloster Consort, Algemeen kampioen bij de tropen was een Indische nonparel ingezonden door M. Ringenier en bij de kromsnavels werd J. v/d Berg kampioen met een ok Lori van de blauwebergen al deze vogels werden met 93 punten beoordeeld. E. Ringenier had de beste stam van de tentoonstelling een parelhalsamadine stam met 374+ punten. Bij de stellen werden A. de Rond, J.Lok en J. v/d Berg kampioen met respectievelijk Rijstvogels wit, Gloster Consort en ok Lori van de blauwebergen. De rijstvogels behaalden 185+ punten de Glosters 183 en de Lori’s 187 punten. Beste jeugd vogel werd een witte zebravink van Jaron Sieders met maar liefst 91 punten. Met het oog op het district kampioenschap van 2014 wat mede door De Waterslager word georganiseerd is dit een goede generale.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb